Formació personalitzada per a Equips en àmbits Socials, Educatius i Sanitaris
Introducció a la Salut Mental comunitària: Eines gestàltiques per a Professionals de l'àmbit Social, Educatiu i Sanitari
Descripció
Aquest curs intensiu està dissenyat específicament per a professionals de l'àmbit social, educatiu i sanitari que desitgin enriquir les seves habilitats i eines d'intervenció mitjançant l'enfocament gestàltic. La orientació gestàltica ofereix un marc holístic que permet abordar de manera integral les necessitats individuals i grupals en contextos socials, educatius i sanitaris amb una mirada comunitària.
Adreçada a
Professionals de l'àmbit Social, Educatiu i Sanitari en organitzacions i institucions públiques dedicades a l'atenció de persones en risc d'exclusió social o que travessen un període de vulnerabilitat. Per garantir una experiència formativa dinàmica i participativa, es recomana no superar el nombre de 15 professionals.
Objectius
-
Fomentar la comprensió i la implementació del paradigma de recuperació en el context de la salut mental comunitària.
-
Promoure una visió inclusiva i respectuosa cap a les persones amb problemes de salut mental, i potenciar les seves capacitats per a una vida plena i significativa dins de la comunitat.
-
Conèixer els principis fonamentals de l'orientació gestàltica i la seva aplicació en l'àmbit social.
-
Desenvolupar habilitats pràctiques per facilitar la consciència i l'autocura professional.
-
Integrar l'enfocament gestàltic en la pràctica professional diària per optimitzar resultats i l'autocura benestar.
Proposta de continguts
La formació abordarà temes rellevants com la salut mental comunitària, el paradigma de recuperació, els principis gestàltics, l'adonar-se, la comunicació efectiva i l'acompanyament des del vincle i l'aliança.
Metodologia
La formació convinarà la teoria amb espais pràctics. Metodologia eminentment dialògica amb la incorporació de diversitat de tècniques vivencials, meditacions, visualitzacions, treball corporal, dinàmiques interpersonals i grupals que promoguin la cohesió grupal, la obertura de consciència i el contacte amb l’aquí i ara.
Ponencia: Jornadas Salud mental juvenil
Reflexiones desde el "Museu del Suro" de Palafrugell, Girona
EL pasado mes de octubre 2023, participé con entusiasmo en una jornada enriquecedora sobre la importancia del empoderamiento y la salud mental juvenil. Mi ponencia, titulada "Estrategias para Desmontar Estigmas y Construir Bienestar", abordó cuestiones cruciales desde mi perspectiva como educadora social de orientación gestáltica y referente del proyecto Activa't per la Salut Mental de Salut Mental Catalunya.
Organizado por Tresc Fundació bajo el proyecto Pegàs de Foc, el evento reunió a jóvenes, familias y profesionales con el objetivo de proporcionar estrategias para el empoderamiento juvenil y mejorar la salud mental.
La representación mayoritariamente femenina de la jornada nos recuerda que las mujeres son una fuerza vital en este campo y que juntas podemos trabajar por un futuro más saludable y brillante para todos. En definitiva, construir un mundo donde las personas jóvenes tengan acceso a espacios de cuidado libres de estigma, estén bien preparados y bien conectados.
Muchas gracias a todas las personas participantes y a los organizadores por hacer posible esta jornada inspiradora y transformadora. Juntos, podemos marcar la diferencia y construir un futuro más saludable para las generaciones futuras. 💛